Placinta cu costita si ciuperci

Printeaza

Placinta cu costita si ciuperci din: vrabioara, faina, ulei, costita, telina, esalote, ciuperci, cumbru, dafin, bere, ketchup, ou.

Ingrediente:Placinta cu costita si ciuperci

  • 800 g vrăbioară, tăiată bucăţi
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • 150 g costiţă, tocată
  • 4 codiţe de ţelină, tocate
  • 250 g eşalote mici, curăţate
  • 500 g ciuperci, tăiate felii
  • 6 crenguţe de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml bere
  • 200 ml supă limpede de vită
  • 2 linguri ketchup
  • 1 ou, bătut
  • 350 g foitaj

 

Mod de preparare:

Intr-un bol aşază carnea şi presară făina; încinge uleiul înfr-un vas larg şi rumeneşte carnea uniform.

Adaugă costiţa şi rumeneşte-o, apoi aşaz-o pe un platou.

Adaugă felina şi prăjeşte 1 minut, apoi transferă pe platou. Rumeneşte eşalotele şi ciupercile 5 minute şi apoi pune în vas carnea, costiţa si telina.

Adaugă condimentele, berea, supa şi apoi ketchup-ul şi acoperă.

Lasă să fiarbă la foc mic 45 minute, apoi lasă deoparte.

Când s-a răcit, toarnă într-un vas adâncit de 2 litri rezistent la cuptor.

Incinge cuptorul la semnul 8/230°C. Indepărtează foaia de dafin şi crengutele de cimbru.

Unge marginea vasului cu ou, întinde foitajul în foaie şi acoperă vasul cu ea.

Presează marginea ca să se lipească şi taie excesul de aluat.

Crestează în trei locuri, unge cu ou şi dă la cuptor 20-25 minute.

 

 

Placinta cu costita si ciuperci

 

 

 

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns   Mod de preparare: Amesteci făina cu […]

 

Reteta zilei: Placinta cu varza si rosii

Placinta cu varza si rosii din: varza, morcovi, rosie, kefir, ou, bicarbonat, otet, faina, sare, piper.   Ingrediente: 1/2 varză 2 morcovi 1 roșie 2 cani kefir 1 ou 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță oțet 1 1/2 cani de făină sare si piper   Mod de preparare: Tocati varza si radeți morcovii. Într-o […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.