Gulas de varza
PrinteazaGulas de varza din: kaizer, carnati taranesti, varza murata, cartofi, concentrat, ceapa, usturoi, ulei, chimen, vegeta, boia, piper.
- 150 g kaizer
- 150 g cârnaţi ţărăneşti
- 500 g varză murată
- 500 g cartofi
- 1 cub concentrat (cu aromă de costiţă afumată)
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- ulei
- chimen
- vegeta
- boia
- piper
Mod de preparare:
Se taie cuburi kaizer-ul şi se prăjeşte în două linguri de ulei. După ce s-au rumenit bucăţile de slănină, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi căţeii de usturoi, lăsând să se mai înăbuşe timp de 5 minute.
Se taie rondele cârnaţii şi se adaugă în cratiţă, se condimentează după gust cu chimen, vegeta, boia şi piper.
Se toarnă 1,5 l de apă, adăugând cubul concentrat. între timp, se taie mărunt varza murată şi se adaugă în cratiţă.
Se fierbe la foc slab aproximativ 30 de minute, după care se adaugă cartofii, tăiaţi cuburi. Se mai fierbe mâncarea aproximativ 25 de minute. Gulaşul se serveşte fierbinte, cu smântână.
Pofta buna!