Fasole verde in stil frantuzesc
PrinteazaFasole verde in stil frantuzesc din: orez, carnat polonez, ceapa, piper, usturoi, carne de porc tocata, fasole, ou, smantana, rosie, cascaval, patrunjel, unt, pesmet, boia, maghiran.
- 100 g orez
- 100 g cârnat polonez
- 1 ceapă roşie
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 500 g carne de porc tocată
- 800 g fasole păstăi
- 1 ou
- 200 ml smântână
- 1 roşie
- caşcaval ras
- pătrunjel verde
- unt
- pesmet
- boia
- măghiran
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în 200 ml de apă cu sare, timp de 8 minute. Se ia apoi deoparte, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi un capac şi se lasă astfel 15 minute, ceea ce va face orezul deosebit de gustos. între timp, se călesc ceapa roşie şi usturoiul tocate mărunt.
Se adaugă carnea tocată, se condimentează cu piper, boia şi măghiran. După 20 de minute, se ia deoparte şi se lasă să se răcească. Se curăţă şi se rupe bucăţi fasolea păstăi, după care se fierbe în apă uşor sărată şi se strecoară. Carnea tocată se amestecă bine cu orezul şi oul, se adaugă boia şi pătrunjel verde tocat mărunt, iar la urmă 100 ml de smântână.
Se unge cu unt o craltiţă, se presară pesmet, se întinde o treime din cantitatea de fasole verde. Deasupra se pune cârnatul polonez tăiat rondele (cca. 100 g), apoi jumătate din cantitatea de carne tocată. Se pune un nou rând de fasole verde, apoi din nou cârnat polonez şi carne tocată, iar la sfârşit restul de fasole.
Se presară deasupra caşcaval ras, se stropeşte cu smântână şi se pun câteva rondele de roşii. Se dă cratiţa la cuptor pentru 25 de minute, până se rumeneşte frumos dea-supira.
Pofta buna!