Desert din caise
PrinteazaDesert din caise din: faina, ou, smantana, zahar, amoniac, rom, unt, marmelada, sirop de visine.
- 500 g faină
- un ou
- o cană smântână
- o cană zahăr praf
- amoniac
- 200 g zahăr tos
- 10 ml rom
- 100 g unt
- marmeladă
- sirop de vişine
Mod de preparare:
Se frământă o cană de smântână, o cană cu zahăr praf, un ou întreg, o linguriţă de amoniac, 500 g făină.
Din aluatul făcut, se rotunjesc în palmă guguloaie cât o nucă; se coc, apoi se lasă să se răcească. Când s-au răcit, se scobesc cu o linguriţă, în partea de jos, dinspre tavă.
Ceea ce am scos din guguloaie, tăiem mărunt şi însiropăm cu un amestec făcut din 200 g zahăr topit în 100 ml apă şi 10 ml rom. Mai adăugăm 3 linguri marmeladă de caise şi 100 g unt.
Amestecăm totul foarte bine.
Cu această compoziţie umplem guguloaiele scobite, apoi le lipim două câte două, le ungem cu sirop de vişine şi le presărăm cu zahăr tos.
Pofta buna!