Caise cu fondant

Printeaza

Caise cu fondant din: zahar, oua, untura, lapte, faina, lamaie, praf de copt, cacao, nuca, marmelada, rom, fondant.

Ingrediente:Caise cu fondant

  • 400 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g untură
  • 20 ml lapte
  • 800 g faină
  • zahăr vanilat
  • lămâie
  • praf de copt
  • 20 g cacao
  • nucă măcinată
  • marmeladă de caise
  • 10 ml rom
  • fondant colorat roz

 

Mod de preparare:

Timp de o jumătate de oră, se freacă 300 g zahăr, cu 2 gălbenuşuri, 200 g untură şi 20 ml lapte; se adaugă apoi 800 g faină, zahăr vanilat, coaja rasă de lămâie şi un pachet praf de copt.

Lăsăm aluatul să se odihnească timp de 2 ore. Din aluat, facem apoi cu mâna bile, mai mici ca o nucă, ce se pun într-o tavă, distanţate, şi se coc la foc potrivit.

Când s-au copt, scobim fiecare bilă în partea dinspre tavă, cu ajutorul unui briceag.

Aluatul scos din bile, se sfarmă cu mâna, apoi i se adaugă 20 g cacao, nucă măcinată, zahăr şi 3 linguri marmeladă de caise; se mai pune rom (10 ml).

Se umple locul scobit cu crema de mai sus şi se lipesc două câte două bile, iar pe deasupra se ung cu fondant colorat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.