Curcan cu cartofi la cuptor
PrinteazaCurcan cu cartofi la cuptor din: curcan, ulei, sare, piper, cartofi.
- un curcan sau curcă de circa 3-3,500 kg
- 100 ml ulei sau 80 g margarina
- sare
- piper alb (măcinat)
- 20-25 cartofi săpunari de aceeaşi mărime
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi curcanul (curca), daţi-i sare, piper, apoi aşezaţi-l într-o tavă mai adâncă. Ungeţi toată suprafaţa păsării cu ulei după care puneţi-o cu tavă cu tot la cuptor cu foc potrivit pentru 2 ore.
După o oră de frigere, puneţi în tavă, alături de friptură şi cartofi. Când curcanul este rumenit frumos, scoateţi-l din tavă, tăiaţi-l în bucăţi şi puneţi-le pe platou împreună cu cartofii rumeniţi.
In tavă, turnaţi o cană cu supă limpede şi faceţi un sos împreună cu jiul) din tavă. Aduceţi-l separat în sosieră, la masă şi stropiţi şi friptura.
Pofta buna!