Curcan umplut cu carne de porc
PrinteazaCurcan umplut cu carne de porc din: curcan, smantana, carne de porc, ciuperci, dovleci, cartofi, patrunjel, unt, ceapa, faina, vin, oua, pesmet.
- 1 curcan de circa 3,5 kg
- 100 g smântână
- 250 g carne albă de porc
- 400 g ciuperci
- 600 g dovlecei în floare
- 500 g cartofi noi
- pătrunjel verde
- 150 g unt
- 16 crutoane de pâine
- 1 ceapă mare
- 1 linguriţă cu făină
- 1 pahar cu vin roşu
- 2 ouă
- pesmet
Mod de preparare:
Scoateţi pulpele de la curcan, dezosaţi-le şi daţi carnea prin maşina de tocat împreună cu carnea de porc şi 1/2 de ceapă şotata. Combinaţi apoi în amestec 1 ou, sare, piper alb şi smântână.
Aplatizaţi pieptul de curcan şi umpleţi-l cu jumătate din tocătură. Separat, puneţi la fiert oase de curcan, sare, ciuperci, puţin unt şi apă.
Lăsaţi să clocotească pe foc domol 1 oră. Stropiţi friptura (pieptul umplut cu sosul ce se formează aici).
Separat, din restul de tocătură faceţi o chiftea mare, rotundă pe care o rumeniţi în ulei sau unt.
Aşezaţi-o apoi pe un platou, lângă pieptul tăiat felii, între timp pregătiţi umpluturile: cartofii fierţi daţi prin unt şi pătrunjel verde tocat, dovleceii la fel, ciupercile sotate întregi şi aşezate pe crutoane.
Puneţi garniturile în jurul pieptului rumenit, pe platou. Curcanul umplut aduceţi-l la masă alături de sos.
Pofta buna!