Friptura de curcan cu masline negre

Printeaza

Friptura de curcan cu masline negre din: curcan, ulei, ceapa, pasta de rosii, masline, lamaie, vin, faina, marar, telina, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Friptura de curcan cu masline negre

  • 1 kg de curcan
  • 100 ml ulei
  • 100 g ceapă
  • 50 g pastă de roşii
  • 120 g măsline
  • 1 lămâie zemoasă
  • 100 ml vin alb
  • 30 g făină
  • 1 rădăcină mărar
  • 1 ţelină mică
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • o linguriţă cu piper boabe
  • sare

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de curcan în bucăţi potrivite, apoi rumeniţi-le în ulei fierbinte. Puneţi-le apoi pe un platou şi, în uleiul rămas, căliţi ceapa şi legumele tocate în felii subţiri.

Odată ce legumele s-au aurit, puneţi făina, pasta de roşii, stingeţi cu vin şi apă, adăugaţi foile de dafin, o rămurică de cimbru, boabe de piper şi mai lăsaţi să fiarbă la foc domol alte 20-30 de minute.

Strecuraţi acest sos peste carnea de curcan şi lăsaţi să fiarbă împreună până când carnea devine fragedă.

Separat, spălaţi măslinele şi puneţi-le la fiert. La sfârşitul fierberii cărnii puneţi şi măslinele fierte şi limpezite. Potriviţi preparatul de sare.

Aduceţi apoi friptura de curcan la masă decorată cu felii de lămâie. Serviţi-o după gust, caldă sau rece.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.