Friptura de curcan cu masline negre
PrinteazaFriptura de curcan cu masline negre din: curcan, ulei, ceapa, pasta de rosii, masline, lamaie, vin, faina, marar, telina, cimbru, sare, piper.
- 1 kg de curcan
- 100 ml ulei
- 100 g ceapă
- 50 g pastă de roşii
- 120 g măsline
- 1 lămâie zemoasă
- 100 ml vin alb
- 30 g făină
- 1 rădăcină mărar
- 1 ţelină mică
- 3-4 foi de dafin
- cimbru
- o linguriţă cu piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de curcan în bucăţi potrivite, apoi rumeniţi-le în ulei fierbinte. Puneţi-le apoi pe un platou şi, în uleiul rămas, căliţi ceapa şi legumele tocate în felii subţiri.
Odată ce legumele s-au aurit, puneţi făina, pasta de roşii, stingeţi cu vin şi apă, adăugaţi foile de dafin, o rămurică de cimbru, boabe de piper şi mai lăsaţi să fiarbă la foc domol alte 20-30 de minute.
Strecuraţi acest sos peste carnea de curcan şi lăsaţi să fiarbă împreună până când carnea devine fragedă.
Separat, spălaţi măslinele şi puneţi-le la fiert. La sfârşitul fierberii cărnii puneţi şi măslinele fierte şi limpezite. Potriviţi preparatul de sare.
Aduceţi apoi friptura de curcan la masă decorată cu felii de lămâie. Serviţi-o după gust, caldă sau rece.
Pofta buna!