Clapon cu ciuperci si ardei

Printeaza

Clapon cu ciuperci si ardei din: clapon, rosii, ciuperci, ardei, pastarnac, marar, patrunjel, ceapa, oua, orez, ficat, faina, unt, coniac, smantana.

Ingrediente:Clapon cu ciuperci si ardei

  • un clapon de până la 2 kg
  • 12 roşii
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • mărar şi pătrunjel verde
  • 1 ceapă mare
  • 250 g ciuperci
  • 3 ardei graşi
  • 5 ouă
  • 200 g orez
  • 200 g ficat
  • 1/2 linguriţă cu făină
  • 150 g unt
  • 1/2 păhărel cu coniac
  • 100 g smântână
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi foarte bine claponul, după care puneţi-l într-o tavă adâncă cu sare, unt, puţină apă şi daţi-l la cuptor. După 30 de minute adăugaţi: zarzavatul (ceapă, ardei, morcov, păstârnac), ciupercile, toate tăiate julienne.

Adăugaţi 1/4 l supă. Când claponul este fiert, rumenit, scoateţi-l şi în tavă faceţi sosul. Dregeţi-l cu făina (1/2 linguriţă), smântână, coniacul şi mărarul tocat fin. Mai lăsaţi pe foc 4-5 minute.

Tranşaţi claponul, puneţi-l pe platou şi decoraţi-l cu roşii umplute cu pilaf şi ficat. Cu puţin sos se stropeşte friptura, iar restul se aduce la masă în sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.