Clapon cu ciuperci si ardei
PrinteazaClapon cu ciuperci si ardei din: clapon, rosii, ciuperci, ardei, pastarnac, marar, patrunjel, ceapa, oua, orez, ficat, faina, unt, coniac, smantana.
- un clapon de până la 2 kg
- 12 roşii
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- mărar şi pătrunjel verde
- 1 ceapă mare
- 250 g ciuperci
- 3 ardei graşi
- 5 ouă
- 200 g orez
- 200 g ficat
- 1/2 linguriţă cu făină
- 150 g unt
- 1/2 păhărel cu coniac
- 100 g smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi foarte bine claponul, după care puneţi-l într-o tavă adâncă cu sare, unt, puţină apă şi daţi-l la cuptor. După 30 de minute adăugaţi: zarzavatul (ceapă, ardei, morcov, păstârnac), ciupercile, toate tăiate julienne.
Adăugaţi 1/4 l supă. Când claponul este fiert, rumenit, scoateţi-l şi în tavă faceţi sosul. Dregeţi-l cu făina (1/2 linguriţă), smântână, coniacul şi mărarul tocat fin. Mai lăsaţi pe foc 4-5 minute.
Tranşaţi claponul, puneţi-l pe platou şi decoraţi-l cu roşii umplute cu pilaf şi ficat. Cu puţin sos se stropeşte friptura, iar restul se aduce la masă în sosieră.
Pofta buna!