Bibilica cu spanac
PrinteazaBibilica cu spanac din: bibilica, spanac, ficat, ceapa, unt.
- 1 bibilică
- 1/2 kg spanac
- 12 coşuleţe din aluat umplute cu ficat şi limbă afumată, fiartă
- 300 g ficat
- 1 ceapă
- unt
- supă
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat. Aşezaţi pasărea într-o tavă, adăugaţi ceapa tocată, unt, supă.
Frigeţi-o la foc potrivit, vreme de 50 de minute.
Separat faceţi budinca din: spanac opărit, combinat cu sosul alb, 2 ouă, sare, nucşoară rasă şi lăsaţi totul să se gratineze. Când budinca este gata, răsturnaţi-o pe un platou şi decoraţi-o cu bucăţi de carne friptă.
Mai puneţi, de asemenea, ca decor, coşuleţele din aluat fraged, umplute cu cuburi mici din ficat fiert şi limbă sote.
Sosul din tavă se combină cu apă, se stropeşte friptura cu o mică cantitate din el iar restul se aduce pe masă în sosieră.
Pofta buna!