Bibilica cu legume
PrinteazaBibilica cu legume din: bibilica, cartofi, conopida, morcovi, mazare, sparanghel, patrunjel, ou, unt, smantana, ceapa, boia, cimbru.
- 1 bibilică de 1,750 kg
- 500 g cartofi
- 1 conopidă
- 300 g morcovi
- 300 g mazăre
- 300 g sparanghel
- pătrunjel verde
- 1 ou
- piper
- 200 g unt
- 2 linguri cu smântână
- 1 ceapă
- 1/2 linguriţă cu boia de ardei (dulce)
- 100 g zarzavat
- cimbru
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi foarte bine bibilica, apoi tamponaţi-o cu un şervet foarte curat.
Puneţi pasărea într-un vas mare la înăbuşit, alături de ceapa tocată, zarzavatul tăiat, sare, piper, cimbru, unt şi puţină apă. Intoarceţi bibilica pe toate feţele pentru ca aceasta să se rumenească frumos.
Când este gata scoateţi-o pe un platou. în continuare, pregătiţi sosul din: 3/4 lingură de făină, boia şi supă. Lăsaţi compoziţia să fiarbă 15 minute, strecuraţi-o şi combinaţi-o cu smântână.
Separat, fierbeţi cartofii, pasaţi-i, apoi combinaţi-i cu un ou, sare şi 30 g unt. Cu acest piureu faceţi 8-10 cuiburi pe marginea unui platou. Ungeţi-le cu gălbenuş şi gratinaţi-le.
Tăiaţi bibilica în bucăţi şi puneţi-le pe mijlocul platoului. Conopida, morcovii, mazărea şi sparanghelul, fierte şi sotate ) în unt, puneţi-le ca pe nişte bucheţele în cuiburile de pe platou. Decoraţi-le cu verdeaţă.
Sosul aduceţi-l la masă fierbinte, în sosieră.
Pofta buna!