Bibilica cu legume

Printeaza

Bibilica cu legume din: bibilica, cartofi, conopida, morcovi, mazare, sparanghel, patrunjel, ou, unt, smantana, ceapa, boia, cimbru.

Ingrediente:Bibilica cu legume

  • 1 bibilică de 1,750 kg
  • 500 g cartofi
  • 1 conopidă
  • 300 g morcovi
  • 300 g mazăre
  • 300 g sparanghel
  • pătrunjel verde
  • 1 ou
  • piper
  • 200 g unt
  • 2 linguri cu smântână
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă cu boia de ardei (dulce)
  • 100 g zarzavat
  • cimbru

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi foarte bine bibilica, apoi tamponaţi-o cu un şervet foarte curat.

Puneţi pasărea într-un vas mare la înăbuşit, alături de ceapa tocată, zarzavatul tăiat, sare, piper, cimbru, unt şi puţină apă. Intoarceţi bibilica pe toate feţele pentru ca aceasta să se rumenească frumos.

Când este gata scoateţi-o pe un platou. în continuare, pregătiţi sosul din: 3/4 lingură de făină, boia şi supă. Lăsaţi compoziţia să fiarbă 15 minute, strecuraţi-o şi combinaţi-o cu smântână.

Separat, fierbeţi cartofii, pasaţi-i, apoi combinaţi-i cu un ou, sare şi 30 g unt. Cu acest piureu faceţi 8-10 cuiburi pe marginea unui platou. Ungeţi-le cu gălbenuş şi gratinaţi-le.

Tăiaţi bibilica în bucăţi şi puneţi-le pe mijlocul platoului. Conopida, morcovii, mazărea şi sparanghelul, fierte şi sotate ) în unt, puneţi-le ca pe nişte bucheţele în cuiburile de pe platou. Decoraţi-le cu verdeaţă.

Sosul aduceţi-l la masă fierbinte, în sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.