Supa de gaina cu praz
PrinteazaSupa de gaina cu praz din: carne de gaina, apa, praz, ceapa, sare, unt, frisca, oua, faina.
- 1, 2 kg carne de găină
- 4 l de apă
- 3 fire de praz
- 1 ceapă
- sare
- 80 g unt
- 100 g frişcă lichidă
- 2 ouă
- 50 g făină
Mod de preparare:
Dezosaţi toată carnea, treceţi-o prin maşina de tocat cu sită fină, combinaţi-o cu albuş, sare şi 50 g frişcă.
Din acest amestec faceţi mici găluşti, luate cu linguriţa, puneţi-le în apă clocotită. Când se ridică deasupra, puneţi-le într-un castron cu puţină supă.
Strecuraţi apoi supa şi fierbeţi-o cu un rântaş realizat din unt, făină, prazul şi ceapa tăiate julienne. Lăsaţi totul să ma fiarbă încet, vreme de 15 minute.
Legaţi supa cu gălbenuşurile şi frişca lichidă şi adăugaţi garnitura de chifteluţe.
Pofta buna!