Tort de cascaval

Printeaza

Tort de cascaval din: carnati, praz, faina, unt, lapte, smantana, ou, cascaval, nucsoara, piper, sare.

Ingrediente:

  • 150 g cârnaţi
  • 1 kg praz
  • 200 g făină
  • 150 g unt
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 1 ou
  • 50 g caşcaval
  • nucşoară
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Tort de cascaval:

Se frământă făina cu 100 g de unt, puţină sare şi trei linguri de apă.

Se împachetează în folie de aluminiu şi se pune la frigider până se prepară umplutura.

Se spală prazul, se curăţă de frunzele veştede şi se taie bucăţi de 2 cm. Se fierbe în apă cu sare, apoi se strecoară.

Se topeşte untul rămas, se presară două linguri de făină, se stinge cu laptele şi smântână. Se lasă pe foc până se îngroaşă, amestecând mereu.

Se ia deoparte de pe foc şi, după ce s-a răcit puţin, se încorporează oul, adăugându-se puţină sare, nucşoară şi piper.

Se unge cu unt o formă de tort, se întinde aluatul, se unge deasupra cu puţin unt topit, iar deasupra se distribuie cârnaţii, tăiaţi rondele.

Peste aceştia se pune prazul şi se stropeşte cu sosul condimentat.

Se presară totul cu caşcaval, apoi se dă tava la cuptor, la foc moderat, pentru 15 minute, până devine auriu deasupra.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.