Supa cu ficat de pasare
PrinteazaSupa cu ficat de pasare din: ficat de pasare, costita, cartofi, ceapa, zarzavat, faina, dafin, unt, sare, piper.
- 400 g ficat de pasăre
- 250 g costiţă afumată
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 250 g zarzavat (morcovi, ţelină)
- 1 1/2 l supă
- 3/4 l apă
- 1 lingură cu făină
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper alb măcinat
- 30-40 g unt
Mod de preparare:
Tăiaţi ficatul în cuburi mai mari, zarzavatul tăiaţi-l în felii şi sotaţi-i împreună cu făina, costiţa afumată şi untul, după care puneţi totul la fiert în supă şi apă pentru 45 minute.
Când zarzavaturile sunt fierte, treceţi-le prin sită şi potriviţi supa de sare şi de piper după gust. Serviţi această supă delicată, fierbinte, cu crutoane de pâine, prăjite în unt.
Pofta buna!