Ciorba taraneasca de gaina

Printeaza

Ciorba taraneasca de gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, cartofi, ardei, rosii, mazare, varza, fasole, leustean, patrunjel, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba taraneasca de gaina

  • 600-700 g carne de găină
  • 2 1/2 l apă
  • sare
  • zarzavat pentru supă
  • 1 ceapă
  • 500 g cartofi
  • 2 ardei graşi
  • 300 g roşii
  • puţină varză albă
  • 200 g mazăre
  • câteva păstăi de fasole verde
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 legătură de leuştean
  • pătrunjel verde
  • 1 lămâie zemo­asă sau borş proaspăt

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi puneţi-le la fiert in apa cu o linguriţă de sare.

Luaţi cu grijă spuma, puneţi ceapa tocată mărunt si lasati vasul să fiarbă în continuare. Morcovii, albitura şi ţelina taiaţi-le în cuburi mici, apoi căliţi-le în ulei, împreună cu ardeii graşi şi varza tăiată julienne.

Tăiaţi apoi cartofii în cuburi si puneti-i împreună cu zarzavatul călit puţin în supă să mai fiarbă 30 de minute. Curăţaţi roşiile de pieliţe şi de seminţe, după care puneţi-le în supă şi mai lăsaţi-le la foc mic, 15 minute.

Acriţi ciorba cu lămâie. Cu câteva clipe înainte de a lua vasul de pe foc, decoraţi-o cu leuştean şi pătrunjel tocat fin.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.