Ciorba taraneasca de gaina
PrinteazaCiorba taraneasca de gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, cartofi, ardei, rosii, mazare, varza, fasole, leustean, patrunjel, lamaie, sare, piper.
- 600-700 g carne de găină
- 2 1/2 l apă
- sare
- zarzavat pentru supă
- 1 ceapă
- 500 g cartofi
- 2 ardei graşi
- 300 g roşii
- puţină varză albă
- 200 g mazăre
- câteva păstăi de fasole verde
- 3 linguri cu ulei
- 1 legătură de leuştean
- pătrunjel verde
- 1 lămâie zemoasă sau borş proaspăt
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi puneţi-le la fiert in apa cu o linguriţă de sare.
Luaţi cu grijă spuma, puneţi ceapa tocată mărunt si lasati vasul să fiarbă în continuare. Morcovii, albitura şi ţelina taiaţi-le în cuburi mici, apoi căliţi-le în ulei, împreună cu ardeii graşi şi varza tăiată julienne.
Tăiaţi apoi cartofii în cuburi si puneti-i împreună cu zarzavatul călit puţin în supă să mai fiarbă 30 de minute. Curăţaţi roşiile de pieliţe şi de seminţe, după care puneţi-le în supă şi mai lăsaţi-le la foc mic, 15 minute.
Acriţi ciorba cu lămâie. Cu câteva clipe înainte de a lua vasul de pe foc, decoraţi-o cu leuştean şi pătrunjel tocat fin.
Pofta buna!