Fasole cu carnati la cuptor
PrinteazaFasole cu carnati la cuptor din: carnati picanti, costita, fasole, secara, ceapa, usturoi, ulei, dafin, sare, boia.
- 4 cârnaţi picanţi
- 500 g costiţă
- 500 g fasole boabe
- 150 g secară
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- ulei
- dafin
- sare
- boia
Mod de preparare:
Se pune la înmuiat fasolea. A doua zi, se strecoară şi se pune la fiert împreună cu secara, ceapa tăiată mărunt, două linguri de ulei şi costiţa.
Se condimentează cu sare, boia şi căţeii de usturoi, zdrobiţi. După ce a dat în clocot, se toarnă totul într-un vas termorezistent, se adaugă cârnaţii, tăiaţi felii, şi două frunze de dafin.
Dacă este nevoie, se completează apa, astfel încât să acopere ingredientele. Se acoperă cratiţa şi se fierbe mâncarea în cuptor, la foc moderat, timp de 60-80 de minute.
Pofta buna!