Mancare de bame cu rata din: rata, bame, ceapa, morcov, rosii, bulion, mustar, ardei, zahar, boia, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă 500 g bame sau 100 de bucăţi 2 cepe 1 morcov 4-5 rosii coapte bine 1 lingură bulion 1 linguriţă muştar iute 1 ardei iute 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă boia […]
Bame cu carne de gaina
PrinteazaBame cu carne de gaina din: carne de gaina, bame, pasta de rosii, faina, otet, patrunjel, ulei, vin, sare.
Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu.
Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, precum Africa, India și sudul Statelor Unite ale Americii.
Bamele sunt bogate în nutrienți și au o varietate de beneficii pentru sănătate. Ele conțin vitamina C, vitamina K, magneziu, potasiu și calciu, printre alți nutrienți esențiali.
De asemenea, bamele conțin o cantitate semnificativă de fibre alimentare, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Ingrediente:
- 1, 2 kg carne de găină
- 800 g bame
- 1 lingură cu pastă de roşii sau 350 g de roşii bine coapte
- 1 lingură cu făină
- sare
- 1 lingură cu oţet
- pătrunjel verde
- 120 ml ulei
- 1/2 pahar de vin alb
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea, săraţi-o şi înăbuşiţi-o cu puţin ulei. Când este gata, scoateţi-o şi, în sosul rămas, puneţi făina şi ceapa tocată.
Căliţi-le şi stingeţi cu apă, pastă de roşii dezlegată sau roşii tăiate în cuburi mici.
Lăsaţi să fiarbă 20 de minute. Strecuraţi acest sos peste carne şi daţi totul la fiert.
Separat, opăriţi bamele cu oţet diluat, spălaţi-le şi când carnea este aproape gata, puneţi bamele peste carne şi mai lăsaţi vasul pe foc domol cel puţin 10 minute.
Adăugaţi vinul după gust şi, peste alte 10 minute, preparatul este gata.
Când aduceţi preparatul la masă, decoraţi-l cu pătrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!