Tocanita macelarului
PrinteazaTocanita macelarului din: crenvursti, carne de vita, slanina afumata, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, boia, chimen, sare, cimbrisor.
- 6 crenvurşti
- 600 g carne de vită
- 150 g slănină afumată
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 ceşcuţe vin roşu
- pastă de roşii
- boia
- făină
- chimen
- sare
- cimbrişor
Mod de preparare:
Se taie fâşii carnea de vită. Se taie fâşii subţiri slănina şi se prăjeşte. Se scoate apoi din tigaie, iar în grăsimea rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt. Se adaugă carnea şi se lasă pe foc 5-6 minute, până se albeşte. Se zdrobesc căţeii de usturoi, se condimentează cu sare, piper şi cimbrişor.
Se toarnă câte o ceşcuţă de vin roşu şi de apă, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe mâncarea la foc slab aproximativ 90 de minute. Dacă este nevoie, se mai completează cu puţină apă. Când este fiartă carnea, se ia capacul de pe cratiţă şi se lasă pe foc până scade apa. Atunci se adaugă două linguri de pastă de roşii, se presară o linguriţă de boia, puţin chimen şi o lingură de făină. Se stinge cu o ceaşcă de vin şi una de apă şi se mai fierbe 5-10 minute.
Se taie felii crenvurştii, se adaugă în tocăniţă şi se mai dau câteva clocote. Se serveşte cu garnitură de cartofi ţărăneşti.
Pofta buna!