Gaina in aspic chaud-froid
PrinteazaGaina in aspic chaud-froid din: carne de gaina, faina, ceapa, smantana, unt, gelatina, ou, ciuperci, ridichi, sare, piper.
- 1,8 kg carne de găină
- 1 1/2 lingură cu făină
- 1 ceapă
- sare
- piper boabe
- 1 cub de knorr
- 100 g smântână
- 100 g unt
- 6 foi de gelatină
- 1-2 albuşuri (pentru limpezit aspicul)
- ciuperci
- ridichi de lună
Mod de preparare:
Curăţaţi, treceţi prin flacără şi spălaţi foarte bine găina. Spălaţi-o şi puneţi-o la fiert, pentru 25 de minute, în 2 l de apă cu o linguriţă de sare, 8-10 boabe de piper, o ceapă.
Când carnea este pătrunsă, scoateţi-o din zeamă, tăiaţi-o în 12 bucăţi şi dezosaţi-o.
Separat, pregătiţi un sos suprem din: unt, făină, supă de găină, un cub de knorr şi smântână. Treceţi prin acest sos fiecare bucată de carne.
Aşezaţi-le pe o tavă udată cu apă şi decoraţi carnea cu flori realizate din ciuperci şi ridichi de lună, după care puneţi totul la frigider. Când acestea s-au răcit, decoraţi-le cu aspic.
Pofta buna!