Salata nemteasca cu gulie
PrinteazaSalata nemteasca cu gulie din: crenvursti, ridichi, morcovi, gulie, paste fainoase, chefir, maioneza, ulei, sare, vegeta, patrunjel, piper, nucsoara.
- 4 crenvurşti
- 5 ridichi
- 2 morcovi
- 1 gulie
- 250 g paste făinoase
- 200 ml chefir
- maioneză
- ulei
- sare
- vegeta
- pătrunjel verde
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Se fierb pastele, iar după ce sunt gata, se scurg şi, cât sunt încă fierbinţi, se amestecă bine cu o lingură de ulei. Se spală ridichile, morcovii şi gulia. Se taie toate felii, se amestecă într-un castron, se adaugă crenvurştii tăiaţi rondele, se condimentează cu sare şi vegeta, după care se pune salata deoparte, pentru a se întrepătrunde aromele.
Intre timp, se prepară sosul, care e preparat din chefir, două linguri de maioneză şi pătrunjel verde tocat mărunt, piper şi nucşoară după gust. Acest sos se toarnă peste ingredientele din castron, se1 amestecă uşor si se serveşte salata imediat.
Pofta buna!