Salata de crenvursti cu ceapa
PrinteazaSalata de crenvursti cu ceapa din: crenvursti, praz, porumb, chefir, maioneza, ulei, lamaie, zahar, piper, oregano.
- 8 crenvursti
- 2 fire praz
- 400 g porumb (congelat sau din conservă)
- 200 ml chefir
- maioneză
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- zahăr
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Se curăţă crenvurştii şi se taie felii oblice. Prazul se spală, se feliază şi se desface inele. Se amestecă bine cu porumbul, se adaugă crenvurştii, se presară cu câte o linguriţă de piper şi oregano, apoi se pune deoparte, până se prepară sosul marinat.
Două linguri de maioneză se subţiază cu chefirul, se adaugă o lingură ulei de măsline, o lingură zeamă de lămâie şi o linguriţă de zahăr. După ce s-a omogenizat bine sosul, se toarnă peste ingredientele din castron.
Se tapetează şase boluri cu frunze proaspete de salată verde, se împarte egal salata în boluri, deasupra se pune câte o felie de ou fiert şi se serveşte imediat.
Pofta buna!