Coltunasi cu carnati
PrinteazaColtunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet.
- 500 g făină
- 1 ou
- 200 ml apă
- caşcaval
- cârnaţi afumaţi
- sare
- ulei
- pesmet
Mod de preparare:
Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura de 8 cm. Se ung cu ou bătut, iar apoi pe fiecare pătrat se pune câte o linguriţă de caşcaval ras şi câte o felie de cârnat afumat.
Se împătură astfel încât să se obţină forme dreptunghiulare, se lipesc marginile, apoi se fierb în apa sărată.
Se strecoară, dar nu se spală sub jet de apă rece. In două linguri de ulei încins se rumenesc trei linguri de pesmet, apoi se tăvălesc colţunaşii prin acesta.
Pofta buna!