Gaina cu vinete
PrinteazaGaina cu vinete din: carne de gaina, rosii, ulei, vinete, faina, usturoi, patrunjel, ceapa, sare, piper.
- 1,2 kg carne de găină
- 600 g roşii
- 120 ml ulei
- sare
- piper
- 1,5 kg vinete
- 100 g făină
- 4-5 căţei de usturoi
- pătrunjel verde
- 2 cepe
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-o şi înăbuşiţi-o în ulei. Când carnea este gata, scoateţi-o în alt vas şi, în sosul rămas, căliţi făina şi ceapa tocată mărunt. Stingeţi cu supă ori cu apă.
Puneţi apoi aici roşiile curăţate de pieliţe, tăiate în cuburi mici şi fierbeţi-le 30 de minute. Strecuraţi acest sos peste came şi puneţi-l la fiert.
Separat, tăiaţi vinetele cu coajă în rondele, săraţi-le, lăsaţi-le 15 minute, spălaţi-le şi stoarceţi-le, presându-le între palme.
Daţi apoi vinetele prin făină, înăbuşiţi-le în puţin ulei şi când carnea este aproape gata, puneţi vinetele peste carne, usturoiul tocat fin şi puţină apă. Daţi vasul la cuptor.
Decorati cu pătrunjel tocat fin.
Pofta buna!