Pui cu pilaf si legume
PrinteazaPui cu pilaf si legume din: pui, rosii, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, tarhon, ciuperci, orez, ficat, cimbru, unt, zahar, vin.
- 2 pui de circa 1,750 kg
- 400 g roşii
- 6 ardei graşi
- 2 fire de ceapă verde
- 3 fire de usturoi verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de tarhon
- 200 g ciuperci
- 200 g orez
- 200 g ficat
- 150 g unt
- sare
- cimbru
- apă
- 1/2 l supă
- 10 g zahăr
- 1 pahar cu vin
Mod de preparare:
Puneţi puii la fript într-o tavă la cuptor fierbinte. După 10 minute, tăiaţi-i în sferturi pe care le puneţi într-o cratiţă cu roşiile curăţate şi tăiate în cuburi mici.
Adăugaţi sare, cimbru, zahăr, puţină supă, vin şi 80 g unt şi introduceţi cratiţa în cuptorul fierbinte. în 50 de minute, friptura este gata. Puneţi-o apoi pe un platou adânc.
Separat, pregătiţi un pilaf din orez, unt, supă şi ficat. Când preparatul este gata, decoraţi-l cu pilaf şi aduceţi-l la masă.
Pofta buna!