Gasca la cuptor cu castane
PrinteazaGasca la cuptor cu castane din: gasca, varza, castane, carnaciori, ficat, cimbru, vin, faina, sare, piper.
- 1 gâscă de 3,5 kg
- 600 g castane
- 200 g cârnăciori
- 400 g varză de Bruxelles
- 20 de coşuleţe coapte din aluat fraged
- 200 g ficat de gâscă
- sare
- piper
- cimbru
- 1 pahar cu vin roşu
- 1/2 lingură cu făină
Mod de preparare:
Frigeţi la cuptor potrivit de iute gâscă înăbuşită şi, când este frumos rumenită, pe toate feţele, crocantă, scoateţi-o şi puneţi-o în alt vas.
Pregătiţi un sos din făină, supă şi vin cu jiul) din tava de frigare. Sosul trebuie să aibă o culoare brună şi să fie gustos.
Tranşaţi apoi gâscă în bucăţi, puneţi-le pe un platou şi garnisiţi-le cu castanele glasate cu sos de friptură, varză de Bruxelles (fiartă 5 minute) strecurată şi dată prin unt.
Puneţi, de asemenea, cârnăciorii prăjiţi şi tăiaţi în bucăţi. Puneţi şi coşuleţele umplute cu bucăţi de ficat.
Aduceţi preparatul la masă, cu sosul separat, în sosieră.
Pofta buna!