Rosii umplute cu sardele si castraveciori
PrinteazaRosii umplute cu sardele si castraveciori din: rosii, oua, untdelemn, usturoi, mustar, lamaie, sardele in ulei, castraveti murati, patrunjel, sare, piper.
- 6 roşii
- 2 ouă fierte tari
- 2 linguri untdelemn
- un căţel de usturoi pisat
- o lingură muştar dulce
- 2 linguri zeamă de lămâie
- o cutie de sardele în untdelemn
- 2 castraveţi muraţi şi tocaţi
- puţin pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală roşiile şi li se taie un căpăcel numai pe trei sferturi, apoi se scobesc şi se lasă cu gura în jos să se scurgă bine. Se freacă gălbenuşurile pastă, se amestecă puţin câte puţin cu untdelemnul, usturoiul pisat, muştarul şi sucul de lămâie. Se dezosează sardelele şi se freacă bine cu albuşurile fierte până se face o pastă.
Se adaugă castrraveciorii muraţi şi tocaţi mărunt, pătrunjelul tocat, sarcea şi piperul. Se amestecă totul bine şi apoi se umple fieceare roşie cu această compoziţie astfel încât căpăcelul să rămână sprijinit pe umplutură.
Pofta buna!