Rulada de creier cu sunca
PrinteazaRulada de creier cu sunca din: sunca, creier, sare, piper, unt, ceapa, ou, franzela, dafin.
- 400 g şuncă
- un creier
- sare
- piper pisat şi boabe
- 50 g unt
- o ceapă
- un ou
- o felie franzelă
- dafin
Mod de preparare:
Se curăţă creierul, se fierbe în apă cu puţin oţet, două boabe de piper şi o frunză de dafin. Se toacă şi se căleşte ceapa. Se trece prin sită jumătate din creierul fiiert. Cealaltă jumătate se taie bucăţele. Creierul trecut prin sită se amestecă bine cu sarea, piperul, ceapa călită, miezul die franzelă, înmuiat în lapte, stors şi trecut prin sită, şi un om.
Se aşează feliile de şuncă, una lângă alta, pe o hârtie pergament unsă cu unt, peste ele se pune compoziţia de creier şi deasupra se împrăştie bucăţelele de creier. Se rulează cu ajutorul hârtiei pergament şi se dă la cuptor pentru 10 minute.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/rulada-creier-sunca html
- https://www restaurantedelux ro/tag/rulada-de-creier