Paste cu parmezan si sos

Printeaza

 

Ingrediente:Paste cu parmezan si sos

  • 500 g spaghete
  • o vînătă
  • un dovlecel
  • doi ardei graşi roşii
  • 6 roşii
  • pastă de tomate
  • 3 căţei de usturoi
  • o ceapă roşie
  • o ceapă allbă
  • o linguriţă de busuioc uscat
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Vinăta, dovlecelul şi ardeii graşi se spală, se taie bucăţi mai mici şi se prăjesc in ulei încins. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-un castron.

Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul şi se călesc pînă devin aurii. Se adaugă roşiile, o lingură de pastă de tomate dizolvată în­tr-o cană cu apă şi se lasă să fiarbă pînă cînd scade sosul.

Se adaugă busuiocul uscat, se condimentează,şi se lasă să se odihnească cinci minute. Spaghetele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, se amestecă şi cu sosul de roşii, legumele prăjite şi se servesc imediat. Se servesc fierbinţi, presărate cu parmezan ras şi busuioc tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.