Salata orientala cu fasole verde
PrinteazaSalata orientala cu fasole verde din: cartofi, ridichi, ceapa, ardei, rosii, oua, masline, usturoi, fasole verde, conopida, patrunjel, morcov, telina, patrunjel, untdelemn, sare, lamaie, sfecla.
- 2 cartofi
- 2 ridichi
- ceapă verde
- 2 ardei graşi
- 2 roşii
- 2 ouă răscoapte
- 4-5 măsline
- 2 căţei de usturoi
- o mână de fasole verde
- o jumătate conopidă mică
- pătrunjel verde
- un morcov
- o jumătate telină
- un pătrunjel
- untdelemn
- sare
- zeamă de lămâie
- o jumătate sfeclă roşie mică
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie felii. Se curăţă fasolea, se spală, se fierbe şi se taie bucăţele. Se curăţă şi se fierbe conopida, apoi se desface în bucheţele. Se fierb morcovii, {elina şi pătrunjelul şi se taie mărunt.
Se coace în cuptor sfecla roşie, se curăţă şi se taie bucăţele. Ceapa verde se taie solzişori, roşiile, spălate şi curăţate de pieliţă şi seminţe, se taie cubuleţe. Se spală ardeii şi se taie bucăţele. Usturoiul şi pătrunjelul verde se toacă mărunt.
Ouăle răscoapte se curăţă de coajă şi se taie felii. într-un castron se amestecă toate legumele astfel pregătite împreună cu măslinele, untdelemnul, zeama de lămâie şi puţină sare.
Pofta buna!