Bors de urzici cu ceapa si orez

Printeaza

Bors de urzici cu ceapa si orez din: urzici, ceapa, patrunjel, marar, ceapa verde, ardei, sare, orez, bors, apa.

Ingrediente:Bors de urzici cu ceapa si orez

  • 4- 5 grămăjoare urzici
  • o ceapă
  • pătrunjel verde
  • mărar verde
  • 2-3 cepe verzi
  • un ardei gras
  • sare
  • 50 g orez
  • 500 ml borş acru
  • 1 l apă

 

Mod de preparare:

Urzicile tinere se aleg şi se spală în cinci-şase ape, apoi se opăresc şi se pun. la fiert cu apa clocotită şi cu puţină sare. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul şi mărarul, spălate şi tocate, ardeiul gras tăiat mic şi apoi orezul.

După ce au fiert, se adaugă borşul fierbinte. Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi cu smântână. După preferinţe, se poate adăuga un rântaş alb făcut din faină şi untdelemn şi stins cu zeama de urzici.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de urzici. Si eu o fac cu bors. Sper sa mai gasesc urzici in aceasta perioada. E o reteta de ciorba usoara si delicioasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.