Supa de porumb cu mamaliga
PrinteazaSupa de porumb cu mamaliga din: porumb, lapte, supa, branza, rosii, ceapa, unt, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 2 conserve de porumb/285 g
- 400 ml supă de legume
- 400 ml lapte
- 120 g brânză de oaie
- 6 roşii Cherry
- 100 g făină de mălai
- 4 linguri unt
- 1 ceapă mică
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei
- frunze de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert 250 ml apă cu puţină sare. Când a dat în clocot, se adaugă făina de mălai şi se fierbe o mămăligă de consistenţă mai tare.
Se ia de pe foc, se adaugă brânza de oaie şi 2 linguri de unt, se amestecă bine şi se lasă la răcit.
Se pune într-o oală puţin ulei şi 1 lingură de unt, se adaugă ceapa şi usturoiul mărunţite şi se înăbuşe, apoi se adaugă 3/4 din cantitatea de porumb strecurat.
Se toarnă supa de legume şi lâptele, se fierbe, după care se mixează în blender. Se pune din nou pe foc, se asezonează cu sare şi piper.
Din compoziţia de mămăligă se formează gomboţi şi se fierb în supă împreună cu restul de porumb. Roşiile se taie în două, se trag la tigaie în untul rămas, se servesc în supă.
La servire presărăm cu pătrunjel verde mărunţit.
Supa de porumb cu mamaliga
Pofta buna!