Muschiulet de porc cu broccoli

Printeaza

Muschiulet de porc cu broccoli din: muschiulet de porc, broccoli, ridichi, morcovi, unt, mazare, smantana, cepsoara, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Muschiulet_de_porc_cu_broccoli

  • 800 g muşchiuleţ de porc
  • 150 g broccoli
  • 150 g ridichi de lună
  • 300 g morcovi
  • 100 g mazăre
  • 50 g unt
  • 65 ml smântână pentru gătit
  • cepşoară
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 60 de grade. Muşchiuleţul se taie felii de grosimea degetului, se asezonează cu sare şi piper, apoi se prăjesc în uleiul de măsline încins, câte 6 minute pe ambele părţi.

Se pun în tavă termorezistentă şi se introduc în cuptorul cald pentru a se menţine temperatura cărnii. Se toarnă puţină apă peste uleiul rămas de la prăjire şi se pune la fiert.

Legumele se curăţă, se spală, broccoli se desface în bucăţi mai mici, morcovii se crapă in două-trei.

Se prefierb 5-8 minute în apă fierbinte, primii se pun morcovii, apoi după 4-5 minute se pune broccoli, ridichile de lună şi mazărea. Se strecoară şi se pun în apă rece cu gheaţă, pentru a opri procesul de fierbere.

Se adaugă, untul la sosul rămas de la prăjirea cărnii, se adaugă legumele şi se toarnă peste ele smântână pentru gătit. Se presară cu sare şi cu cepşoară mărunţită şi se înăbuşe câteva minute sub capac.

Se servesc cu muşchiuleţul prăjit.

Muschiulet de porc cu broccoli

Muschiulet_de_porc_cu_broccoli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.