Pulpe de pui cu sampanie

Printeaza

Pulpe de pui cu sampanie din: pulpe de pui, unt, ceapa, morcovi, sampanie, smantana, ou, sare, piper.

Ingrediente:Pulpe_de_pui_cu_mere

  • 4 pulpe întregi
  • 50 g unt
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 200 ml şampanie
  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 1 gălbenuş de ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pulpele de pui se asezonează cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă termorezistentă unsă cu unt.

Se pun lângă pulpe rondelele de morcovi şi ceapa mărunţită, se toarnă puţină apă şi se înăbuşe în cuptorul preîncălzit.

După cca 15-20 minute se toarnă şampania şi se lasă până când carnea se rumeneşte. Se scot pulpele, iar sosul format se strecoară într-un vas.

Gălbenuşul se amestecă cu smântână lichidă şi se adaugă la sosul de pe pulpe. Se încălzeşte încet, având grijă să nu dea în clocot.

Pulpele se servesc cu sos şi cu garnitură după plac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.