Ciorba pescareasca cu obleti
PrinteazaCiorba pescareasca cu obleti din: obleti, crap, ceapa, patrunjel, ardei, rosii, lamaie sau bors, patrunjel, leustean, sare, piper, apa.
- 2 kg obleţi (peşti mărunţi)
- 1 kg crap
- o ceapă
- un pătrunjel
- un ardei gras
- 3-4 roşii
- zeamă de lămâie sau 500 ml borş
- pătrunjel şi leuştean verde
- sare
- piper
- 3 l apă
Mod de preparare:
Se spală obleţii şi se pun în apă caldă să fiarbă. După ce au fiert se strecoară zeama şi în ea se pun să fiarbă legumele rase. Când legumele sunt fierte, în supă se pun bucăţele de crap şi se lasă să fiarbă 10-15 minute. Apoi se acreşte cu zeama de la o lămâie şi se presară verdeaţă tocată.
Se serveşte cu mămăliguţă.
Pofta buna!