Reteta clasica: Ciorba de potroace
PrinteazaCiorba de potroace din: maruntaie de pasare, zeama de varza, ceapa, leustean, patrunjel, morcov, ardei, orez, oua, apa.
- măruntaie de pasăre (în special curcan şi gâscă)
- 1 l zeamă de varză
- o ceapă
- 2 crenguţe leuştean
- un pătrunjel
- un morcov
- un ardei verde mic
- 2 linguri orez
- 2 ouă
- 1 l apă
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt şi se pune cu zeama de varză, amestecată cu apă, la fiert. Când dă în clocot se adaugă bucăţelele de carne, pătrunjelul şi morcovul, date prin răzătoarea mică şi se lasă să fiarbă.
Când carnea esste aproape fiartă, se adaugă orezul şi se mai lasă să fiarbă. 15 minute. La sfârşit se presară leuştean tăiat mic şi se lasă să dea în două clocote. Se ia de pe foc.
Se bat ouăle şi se toarnă în ciorbă, încet, amestecând. Se poate pune şi puţin sos de roşii.
Se serveşte cu ardei iute.
Pofta buna!