Cartofi umpluti cu piure de spanac
PrinteazaCartofi umpluti cu piure de spanac din: cartofi, unt, oua, piure de spanac, patrunjel verde, sare.
- 8 cartofi
- o linguriţă unt
- 2 ouă
- 500 g piureu de spanac
- 2 legături cu pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se curăţă, se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă bine cu ouăle bătute, pătrunjel verde, tocat fin şi cu untul. Se frământă bine, se ia câte o bucăţică şi se modelează rotund, se adâncesc şi în fiecare gropiţă se pune câte o linguriţă de piureu de spanac.
Se aşează cartofii într-un vas unul lângă altul şi se toarnă sosul alb, preparat din două linguri cu faină, unt şi lapte (vezi reţeta).
Se dă vasul la cuptor pentnu 15-20 minute.
Pofta buna!