Ciuperci umplute cu ceapa si sos de rosii
PrinteazaCiuperci umplute cu ceapa si sos de rosii din: ciuperci, vin, pesmet, unt, faina, ceapa, apa, verdeata, sos de rosii.
- 500 g ciuperci mari
- 100 ml vin
- o lingură pesmet
- o lingură unt
- o linguriţă făină
- o ceapă mare
- 100 ml apă
- verdeaţă
- 2 linguri sos de roşii
Mod de preparare:
Se spală bine ciupercile, se desfac pălăriile de pe picioruşe. Pălăriile se pun într-o tavă la cuptor să se înmoaie.
Picioruşele se curăţă de pieliţe şi se toacă mărunt; se toacă şi ceapa şi se călesc, împreună cu verdeaţa, în unt. Se lasă acoperite, să mustească în sucul lor, pe foc mic; apoi se pun făina, vinul şi puţină apă şi se fierbe totul până scade.
Se adaugă pesmetul, sosul de roşii şi se fierbe până se face ca o pastă. Cu această pastă se umplu ciupercile, punând câte o lingură pe fiecare pălărie aşezată cu lamelele în sus.
Se stropesc cu unt şi se pun la cuptor, 10-15 minute. Se servesc calde.
Pofta buna!