Clatite cu sfecla
PrinteazaClatite cu sfecla din: sfecla, oua, lapte, faina, sare, piper, ulei, branza, smantana, ceapa, usturoi, patrunjel.
Pentru clătite:
- 250 g sfeclă
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 150 g făină
- sare
- piper
- 50 ml ulei
Pentru umplutură:
- 400 g brânză de vacă
- 4 linguri smântână
- 1 ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- frunze de pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Pentru clătite se amestecă ouăle cu făina, laptele şi uleiul, se asezonează cu sare şi piper.
Sfecla curăţată se dă pe răzătoarea cu găuri mici şi se adaugă în compoziţia de clătite. Se coc clătitele în tigaie teflonată, pe puţin ulei.
Brânza de vacă se amestecă cu smântână, cu usturoiul pisat, cu ceapa şi frunzele de pătrunjel mărunţite şi se asezonează cu sare.
Se ung clătitele cu această compoziţie, se rulează şi se servesc.
Clatite cu sfecla
Pofta buna!