Clatite cu branza de vaci si mac
PrinteazaClatite cu branza de vaci si mac din: faina, lapte, mac, unt, zahar, oua, branza de vaca, frisca, zahar, lamaie, prune, scortisoara.
Pentru clătite:
- 125 g făină
- 250 ml lapte
- 100 g mac nemăcinat
- 25 g unt topit
- 40 g zahăr pudră
- 2 ouă
Pentru umplutură:
- 150 g brânză de vacă
- 100 ml frişcă vegetală
- 75 g zahăr
- 1 lămâie
Pentru sosul de prune:
- 400 g prune congelate
- 4 linguri de zahăr
- scorţişoară
Mod de preparare:
Pentru clătite se amestecă energic ouăle cu laptele, se adaugă făina, zahărul pudră, untul şi macul şi se omogenizează. Se lasă 30 de minute la odihnit, după care se coc 8 clătite în tigaie teflonată.
Pentru umplutură se amestecă brânza de vacă cu zahărul, coaja rasă de lămâie şi frişca bătută. Clătitele se ung cu această umplutură şi se rulează.
Prunele împreună cu zahărul se pun la înăbuşit la foc mic şi se lasă până se formează un sos consistent sub ele.
Se condimentează cu scorţişoară măcinată. Clătitele se servesc alături de sos.
Clatite cu branza de vaci si mac
Pofta buna!