Pui cu ciuperci si praz
Printeaza
- două piepturi de pui
- două fire de praz
- 500 g ciuperci
- 500 ml vin alb demisec
- sos de soia
- pudră de curry
- ghimbir ras
- zahăr brun
- doi căţei de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de măsline
- orez jasmine
- orez sălbatic
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici. Ciupercile se spală, se taie jumătăţi şi se pun într-un castron. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie cuburi sau felii mai subţiri.
Se încinge ulei într-o tigaie, se pune prazul şi se căleşte pînă devine auriu. Se adaugă ciupercile, se călesc zece minute, apoi se pune pieptul de pui. Se prăjeşte pe toate părţile pînă capătă o culoare albă, se adaugă o linguriţă de zahăr brun, o linguriţă de ghimbir ras, un praf de pudră de curry şi o lingură de sos de soia.
Se presară usturoiul curăţat de foi şi tăiat feliuţe, se toarnă vinul alb şi se condimentează. Se lasă să fiarbă pîniă scade sosul, amestecînd dirn cînd în cînd ca să se înmoaie toate ingredientele. Se serveste cald, cu orez jasmine sau orez salbatic si patrunjel tocat.
Poftă bună!