Prajitura de dovleac cu scortisoara
PrinteazaPrajitura de dovleac cu scortisoara din: piure de dovleac, faina, zahar, ulei, praf de copt, oua, ciocolata, scortisoara.
Ingrediente:
- 450 g piure de dovleac copt
- 300 g faină
- 300 g zahăr
- 4 ouă
- 200 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 linguriţe scorţişoară
- 60 g ciocolată de lapte
- 1 lingură ulei
- sare
Mod de preparare Prajitura de dovleac cu scortisoara:
Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă uleiul şi piureul de dovleac.
Făina se amestecă cu praful de copt, sare, scorţişoară apoi se amestecă cu compoziţia de ouă.
Se toarnă într-o tavă de mărimea 35×24 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Când s-a răcit se decupează cu paharul forme de semilună.
Ciocolata de lapte se topeşte pe aburi şi se amestecă cu uleiul, apoi se decorează suprafaţa prăjiturii.
Pofta buna!