Spirale cu mere
PrinteazaSpirale cu mere din: faina, oua, zahar, lapte, smantana, drojdie, ulei, sare, mere, stafide, amidon, scortisoara.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 kg faină
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 400 ml amestec de lapte+smântână
- 14 g drojdie uscată
- 100 ml ulei
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 4 mere
- 2 linguri de stafide
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură amidon alimentar
- scorţişoară
Pentru uns:
- 1 ou
- ulei
Pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- zeamă de lămâie
- 1/2 linguriţă mac măcinat
Mod de preparare:
frământă un aluat elastic din ingrediente, se acoperă şi se lasă la dospit 40 minute.
Merele curăţate şi tăiate cubuleţe se înăbuşesc puţin cu zahărul, stafidele şi scorţişoara, apoi se îngroaşe cu amidonul fluidificat cu 2 linguri de apă.
Aluatul dospit între timp se întinde pe planşeta unsă cu ulei, într-o foaie rotunjită, de grosimea 1 cm, se unge cu ulei, apoi se taie în 8 felii (ca o pizza), dar nu până în mijloc.
pliază o felie în mijloc, se acoperă cu felia opusă, se continuă până se termină feliile.
lasă la odihnit 10 minute, după care se întinde într-o foaie dreptunghiulară, se unge cu umplutură şi se pliază din nou, partea de sus pe partea din mijloc şi se acoperă cu partea din jos.
taie fâşii în grosime de 2 cm, se răsucesc şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. ung cu ou bătut şi se coc 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Pentru glazură se amestecă zahărul pudră cu zeamă de lămâie şi mac şi se ung spiralele fierbinţi.
Spirale cu mere
Pofta buna!