Oua umplute cu ceapa si smantana
PrinteazaOua umplute cu ceapa si smantana din: oua, unt, sare, piper, ceapa, patrunjel, smantana, pesmet, lapte.
- 4 ouă
- 50 g unt
- sare
- piper
- o ceapă tocată
- pătrunjel verde tocat
- 100 ml smântână
- 3 linguri pesmet
- lapte
Mod de preparare:
Ouăle, răscoapte, se curăţă de coajă, se taie în două, se scot gălbenuşurile şi se dau prin sită.
Se amestecă, cu o lingură, untul, două linguri de pesmet, sare, piper, o lingură de ceapă tocată, pătrunjelul verde tocat şi, la urmă, smântână, astfel încât să se formeze o pastă.
Se unge o formă cu unt şi se presară pesmet. Se umplu albuşurile cu compoziţia de smântână şi se aşează în tavă unul lângă altul. Umplutura rămasă se subţiază cu restul de smântână şi de lapte şi se toarnă peste ouă.
Se presară pesmet şi se dă totul la cuptor.
Pofta buna!