Tocanita irlandeza de vita
PrinteazaTocanita irlandeza de vita din: carne de vita, cartofi, ciuperci, mazare, praz, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, dafin, cimbru, patrunjel, faina.
- 1 kg carne de vită pentru tocană
- 1 kg cartofi albi
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 ceaşcă mazăre congelata
- 3 fire de praz tocate (sau ceapă albă sau galbenă)
- 2 morcovi mărime medie
- 2 bucăţi păstârnac mărime medie
- 1/2 ceaşca frunze de ţelină tocată
- 4 căţei usturoi tocaţi mărunt
- 1 lingură pastă de tomate
- 2 frunze dafin
- 1 linguriţă cimbru
- 1 linguriţă pătrunjel uscat
- 1 ceaşcă faină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea cubuleţe, se pune faina intr-o pungă de refrigerare mare, se adaugă sare, piper, se scutură pana la amestecare.
Se pun bucăţelele de vită în pungă şi se amestecă în praful de faină condimentat. Se scot pe o farfurie, se ia deoparte faina in exces, apoi se prăjeşte carnea în puţin ulei încins pană se maroneste.
Se pune carnea deoparte. In acelaşi vas se adaugă ceapa sau prazul, usturoiul, morcovii, păstâmacul, ţelina şi se călesc până la înmuiere.
Se omogenizează pasta de tomate la legume, se readaugă carnea, se pune apă peste, să nu depăşească cu mult nivelul ingredientelor, se adaugă condimentele şi se lasă la fiert la foc mic timp de două ore, sau până când carnea e fragedă.
Se adaugă cartofii şi se continuă fierberea timp de cca încă 1 oră. Cu puţin timp înainte de a scoate de pe foc se adăugă mazărea.
Pofta buna!