Sarmale in foi de stevie cu urda
PrinteazaSarmale in foi de stevie cu urda din: urda, sare, piper, patrunjel, marar, oua, gris, stevie, bors, ceapa verde.
- 500 g urdă
- sare
- piper
- pătrunjel şi mărar verde
- 2 ouă
- 2 linguri griş
- foi de ştevie
- 500 ml borş
- ceapă verde
Mod de preparare:
Se amestecă urda cu verdeaţa tocată, sare, piper, griş şi ouă. Se spală bine frunzele de ştevie tinere şi se opăresc. Apoi se fac sărmăluţe cu compoziţia de mai sus, care se pun în cratiţă acoperindu-le cu apă.
Se adaugă o lingură de unt şi se fierb în cuptor, la foc încet. Se sservesc cu smântână. După preferinţă, când fierb se poate punne zeamă de lămâie sau puţin borş.
Pofta buna!