Budinca cu ciocolata si afine
PrinteazaBudinca cu ciocolata si afine din: gelatina, apa, ciocolata, ulei, oua, xylitol, afine.
- 15 g gelatină
- 30 ml apă
- 100 g ciocolată neagră (minimum 70% cacao), ruptă în bucaţele
- 25 ml ulei de canola
- 2 ouă, separate
- 50 g xylitol (îndulcitor)
- 100 g afine proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Dizolvă gelatina în apă şi las-o 5 minute. Topeşte ciocolata împreună cu uleiul, la bain-marie. Omogenizează şi lasă deoparte să se răcorească.
Bate gălbenuşurile şi amestecă-le cu ciocolata. Bate albuşurile spumă până se întăresc, apoi mixează-le cu îndulcitorul, câte o lingură, pe rând.
Mixează până când compoziţia devine lucioasă şi se întăreşte.
Amestecă albuşurile cu ciocolata. Topeşte gelatina dizolvată timp de 30 de secunde în cuptorul cu microunde. în compoziţia de ciocolată amestecă afinele şi gelatina.
Toarnă compoziţia într-o formă specială.
Las-o să se întărească la frigider, timp de 3-4 ore, sau peste noapte. Scufundă forma rapid în apă fiartă şi răstoarnă budinca pe un platou.
Serveşte-o decorată cu afine.
Budinca cu ciocolata si afine
Pofta buna!