Andive in dovlecei
PrinteazaAndive in dovlecei din: andiva, dovlecei, ardei, unt, zeama de lamaie, ulei, otet, patrunjel, sare.
- 1 andivă
- 1 dovlecel mediu
- 2 ardei graşi
- 150 g unt
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 4 linguri cu ulei
- 4 linguri cu oţet
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Spală dovlecelul, dar nu-l curăţa de coajă, feliază-l, dă-l cu sare şi lasă-l să stea 10-15 minute. Spală andiva, fără să îndepărtezi cotorul, apoi tai-o în două.
Pune untul la încins într-o cratiţă mai mică şi înăbuşă bucăţile de andivă. Lasă-le să se rumenească bine pe ambele părţi. Când s-au rumenit frumos, toarnă zeama de lămâie şi lasă-le să se răcorească.
Intre timp, coace ardeii şi feliile de dovlecel pe grătar. Curăţă ardeii de coajă, cotor şi seminţe şi taie-i în fâşii subţiri, iar dovleceii aşază-i pe o farfurie.
Amestecă oţetul cu uleiul şi puţină sare şi toarnă jumătate din amestec peste ardeii graşi, iar restul – peste dovlecei.
După ce andivele s-au răcorit, desfă fiecare bucată în două şi înfăşoară fiecare mănunchi cu o felie de dovlecel. Pune pe un platou salata de ardei copţi în mijloc şi de jur-împrejur feliile de andive învelite.
Ornează totul cu pătrunjel verde sau leuştean.
Andive in dovlecei
Pofta buna!