Andive in dovlecei

Printeaza

Andive in dovlecei din: andiva, dovlecei, ardei, unt, zeama de lamaie, ulei, otet, patrunjel, sare.

Ingrediente:Andive_in_dovlecei

  • 1 andivă
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 ardei graşi
  • 150 g unt
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu oţet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală dovlecelul, dar nu-l curăţa de coajă, feliază-l, dă-l cu sare şi lasă-l să stea 10-15 minute. Spală andiva, fără să îndepărtezi cotorul, apoi tai-o în două.

Pune untul la încins într-o cratiţă mai mică şi înăbuşă bucăţile de andivă. Lasă-le să se rumenească bine pe ambele părţi. Când s-au rumenit frumos, toarnă zeama de lămâie şi lasă-le să se răcorească.

Intre timp, coace ardeii şi feliile de dovlecel pe grătar. Curăţă ardeii de coajă, cotor şi seminţe şi taie-i în fâşii subţiri, iar dovleceii aşază-i pe o farfurie.

Amestecă oţetul cu uleiul şi puţină sare şi toarnă jumătate din amestec peste ardeii graşi, iar restul – peste dovlecei.

După ce andivele s-au răcorit, desfă fiecare bucată în două şi înfăşoară fiecare mănunchi cu o felie de dovlecel. Pune pe un platou salata de ardei copţi în mijloc şi de jur-împrejur feliile de andive învelite.

Ornează totul cu pătrunjel verde sau leuştean.

Andive in dovlecei

Andive_in_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.