Chiftelute cu sos de smantana

Printeaza

Chiftelute cu sos de smantana din: carne, faina, cartofi, oua, ceapa, smantana, patrunjel, tarhon, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute cu sos de smantana

  • 400 g carne de vită
  • 200 g carne de pui
  • 1 lingură cu faină
  • 200 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 400 g smântână
  • pătrunjel
  • tarhon
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie carnea cubuleţe şi trece-o prin maşina de tocat împreună cu ceapa opărită uşor.

Adaugă cartofii curăţaţi şi raşi, pătrunjelul tocat, ouăle bătute cu un praf de sare şi piper. Din compoziţia astfel obţinută, modelează chiftelute.

Tăvăleşte-le prin făină, apoi aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Lasă-le la cuptor până capătă culoarea maronie, apoi toarnă smântână.

La final, adaugă tarhonul tocat şi mai lasă 10 minute. Serveşte ca atare sau alături de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.