Chiftelute cu sos de smantana
PrinteazaChiftelute cu sos de smantana din: carne, faina, cartofi, oua, ceapa, smantana, patrunjel, tarhon, ulei, sare, piper.
- 400 g carne de vită
- 200 g carne de pui
- 1 lingură cu faină
- 200 g cartofi
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 400 g smântână
- pătrunjel
- tarhon
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea cubuleţe şi trece-o prin maşina de tocat împreună cu ceapa opărită uşor.
Adaugă cartofii curăţaţi şi raşi, pătrunjelul tocat, ouăle bătute cu un praf de sare şi piper. Din compoziţia astfel obţinută, modelează chiftelute.
Tăvăleşte-le prin făină, apoi aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Lasă-le la cuptor până capătă culoarea maronie, apoi toarnă smântână.
La final, adaugă tarhonul tocat şi mai lasă 10 minute. Serveşte ca atare sau alături de orez.
Pofta buna!