Frigarui de vita cu coniac

Printeaza

Frigarui de vita cu coniac din: muschi de vita, ceapa, ardei, coniac, cimbru, busuioc, vin, dafin, miere, piper, ienibahar.

Ingrediente:Frigarui_de_vita_cu_coniac

  • 300 g muşchi de vită
  • 2 cepe mărişoare
  • 2 ardei graşi (unul roşu, unul verde)
  • 75 ml coniac
  • cimbru
  • busuioc

Pentru marinada:

  • 1/2 pahar cu vin roşu sec
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar cu apă fiartă şi răcită
  • 1 linguriţă cu miere
  • 5 boabe de piper negru
  • 5 boabe de ienibahar
  • 1 ceapă

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru marinată, pune carnea în ea astfel încât să fie toată acoperită şi las-o la frigider până a doua zi seara.

Spală, curăţă şi taie ceapa în patru, carnea în cubuleţe iar ardeii în fâşii lungi şi late de două degete. Infige ingredientele pe frigăruie – ceapa, câte un cubuleţ de carne, felia de ardei pliată în două şi tot aşa.

Coace frigăruile pe grătar. Aşază-le pe un platou, varsă coniacul peste ele şi aprinde-le pentru a le flamba.

Frigarui de vita cu coniac

Frigarui_de_vita_cu_coniac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.