Placinta cu praz si ciuperci

Printeaza

Placinta cu praz si ciuperci din: unt, faina, ou, otet, sare, ulei, praz, ceapa, ciuperci.

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 1 lingură cu oţet
  • sare

Pentru umplutura:

  • 2 fire de praz
  • 1 ceapă
  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Amestecă bine untul cu oul, oţetul, sarea şi făina. Când se omogenizează, frământă până devine lucios, apoi lasă-l la frigider o oră.

Curăţă prazul, taie-l în felii şi căleşte-l cu o parte din uleiul din cană, până scade. Spală bine ciupercile, taie-le în bucăţi mai mici şi pune-le la călit în altă tigaie, cu încă o parte din ulei.

Curăţă şi ceapa, tai-o peştişori şi pune-o peste ciuperci. Amestecă să nu se prindă. Când şi prazul, şi ciupercile sunt pătrunse şi apa s-a evaporat, drege-le de sare după gust şi ia-le de pe foc.

Scoate aluatul de la rece, întinde-l pe un blat de lucru presărat cu făină şi taie 3 foi egale, cât să acopere bine tava.

Aşază o foaie în tava dată cu ulei şi toarnă compoziţia de praz. Acoperă cu o altă foaie. Deasupra acesteia, pune ciupercile şi uniformizează.

Acoperă cu ultima foaie şi lipeşte bine pe margini ca să nu iasă compoziţia. Unge şi ultima foaie cu ulei şi dă la cuptor.

Tine 10 minute la foc tare, apoi încă 20 la foc mediu.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.